bij Wie?

Een workshop bijBlok is letterlijk bij Blok aan huis, in het Zeeuwse dorp Nisse.
De workshop helpt je verder met bakken of koken, en start daarbij altijd vanuit op niveau.
Je werkt in een kleine groep, waardoor je veel persoonlijke aandacht krijgt.
De workshops zijn ontwikkeld en worden gegeven door moeder en dochter, Ineke en Chandrakanthi Blok.

Ineke

In de bezigheden van Ineke zijn altijd twee sporen te herkennen: creatief bezig zijn, iets uitvinden en zelf maken en werken met mensen. Dat was lang geleden al duidelijk in de keuze voor haar studie beeldende vakken (handvaardigheid en textiele werkvormen) aan de lerarenopleiding. In de vele activiteiten daarna zijn die beide sporen steeds zichtbaar. Ineke heeft veel gewerkt met kinderen en jong volwassenen met een verstandelijke beperking.
Ze werkt nu twee dagen in de week als bakker bij het Middelburgse Bakkerijzz in een team van mensen met een beperking. Ze kan daar veel creativiteit kwijt in het aanpassen en ontwikkelen van producten die het team zo zelfstandig mogelijk kan produceren, terwijl de producten ook de hoge kwaliteit hebben die nodig is om ze in het restaurant (Brasserie Eiggenwijzz) te kunnen serveren.
Voor de workshops bijBlok is die creativiteit ook gebruikt om de recepten en de manier van werken zo slim mogelijk te krijgen. Daardoor beleeft iedere deelnemer altijd de voldoening van een mooi en lekker eigengemaakt product.

Chandrakanthi

Chandrakanthi heeft al lang een sterke interesse in voedsel. Wat is gezond en toch lekker? Hoe maak je een eenvoudige maaltijd zonder dat het saai wordt?
Vanuit die interesse was de keuze voor een studie levensmiddelen technologie perfect. Helaas kon ze door persoonlijke omstandigheden die studie niet voortzetten.
Ze had verschillende (vakantie-)baantjes in de horeca. Als student had ze een tijdje een voedselblog en zette ze in de studentenflat een onderlinge maaltijdservice op.
Ze is de organisatorische motor bijBlok, terwijl ze als gastvrouw voor veel gezelligheid zorgt.